Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Skolemateriell
Hva kan du om kornartene i Norge?
Klikk for å teste deg selvHva kan du om kornets reise fra jord til bord?
Klikk for å teste deg selvHva vet du om grove kornprodukter?
Klikk for å teste deg selvHva kan du om måltidene våre?
Klikk for å teste deg selvHvordan bake et godt, grovt brød?
Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. For mange kan dette se ut som magi, men er det egentlig så vanskelig?
Hvordan lykkes med kakebaksten?
Alle kan bake, det kreves bare litt øvelse. Her er 10 gode tips og råd på veien til vellykket kakebakst.
Hvordan unngå brødsvinn?
I den pågående debatten om matkasting og miljø trekkes ofte baker- og brødbransjen frem som verstinger.
Slik oppbevarer du brødet best
Det er lite som slår smaken av nybakt brød. For å få den til å vare, er det viktig å oppbevare brødet riktig.
Sy din egen matpakkepose
Kle opp brødmaten din. Å sy din egen matpakkepose er gøy og enkelt. Og best av alt matpakkeposen er miljøvennlig.
Norske barns brødvaner
Helsemyndighetene anbefaler at barn spiser grove kornprodukter hver dag. Ferske resultater fra studien Ungkost 3 viser at norske barn spiser mer brød enn tidligere, og at de oftest velger det grovere brødet.
Brød + melk = sant
Hva er vel bedre enn et glass melk ved siden av brødskiva? Melk smaker godt og er proppet med viktig næring. Sammen med brød blir det et fullverdig skolemåltid.
Derfor bør du ha med brødskive på eksamen
Vær smart når du skal ha eksamen - ta med brødskive i matpakka! Ernæringsfysiolog Mari Eskerud forklarer hvorfor.
Skolematen før og nå
Skolematen har en lang historie – fra kokt velling, via Oslofrokosten, til dagens medbrakte matbokser i alle former og fasonger.