Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Privacy & Cookies Policy
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Korn og mel
Norske bønder ønsker å dyrke mer bygg til norske matbord. De hiver seg med på oppfordringen om å tidoble bruken av bygg i norsk kost.
Byggryn kan nytes i mange ulike retter, og kan tilberedes raskt. Slik koker du byggryn enkelt trinn for trinn – vi gir deg tipsene!
Steel cut havre, eller knivkuttet havre på godt norsk, er i vinden som aldri før. Her er forklaringen på de forskjellige variantene.
Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!
Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.
Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.
Hvert år produseres det cirka 1,1 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2019/20 ble det brukt 334 000 tonn matkorn hvorav 45 % var produsert i Norge.
Når Ole Einar Amlie har fått sådd denne bøtta med såkorn, har han lagt grunnlaget for å kunne høste 382 brød på den andre siden av sommeren.
Javascript is disabled on your browser. Please enable JavaScript or upgrade to a Javascript-capable browser to use this site.