Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Korn og mel

Loffen er sunnere enn vi trodde

Her er gode nyheter for de som er glad i loff og opptatt av å spise sunt.

Helter på jordet – med skiver i matpakken

For bøndene som jobber lange dager med å så korn i jorda, er det bare én ting som duger i matpakken.

Bygg til folk gjør bonden stolt

Norske bønder ønsker å dyrke mer bygg til norske matbord. De hiver seg med på oppfordringen om å tidoble bruken av bygg i norsk kost.

Slik koker du byggryn

Byggryn kan nytes i mange ulike retter, og kan tilberedes raskt. Slik koker du byggryn enkelt trinn for trinn – vi gir deg tipsene!

Hva er steel cut havre?

Steel cut havre, eller knivkuttet havre på godt norsk, er i vinden som aldri før. Her er forklaringen på de forskjellige variantene.

10 ganger mer bygg til folket!

Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!

7 gode grunner til å spise mer havre

Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.

Kornproduksjon i Norge

Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.