Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Nyheter

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 21. juni 2024. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Martin Haub med sans for gode smakskombinasjoner

Martin Haub bakte seg opp til en femte plass i Bakemesterskapet. Vi har tatt en prat med ham og utfordret ham til å bake med rabarbra.

Norges beste hobbybaker

Etter 8 intense uker på tv-skjermen er det nå avklart hvem som gikk av med seieren i Bakemesterskapet på NRK. Nemlig Tonje Johnsen fra Trondheim. I tillegg til tittelen «Norges beste hobbybaker» får hun et flott inngravert kakefat laget av en lokal glasskunstner. Nå drømmer hun om å starte eget kakebakeri.

Tonje Johnsen – lidenskapelig kakebaker

Tonje Johnsen elsker å bruke kreativiteten sin til å bake kaker. Hun startet tidlig og har fortsatt å bake, noe som fikk henne helt til topps i Bakemesterskapet. Her forteller hun litt om veien dit og deler sine beste baketips.

Nils Rusås Ruud – et skikkelig brødhue

Nils Rusås Ruud konkurrerer sammen med 11 andre hobbybakere i Bakemesterskapet. Det var oppdagelsen av bakeprosent som gjorde ingeniøren til en dedikert surdeigsbaker. Han har også en egen bakeblogg som heter Brødhue.

Kakedommer Marthe Kilen

Som årets konditor, tidligere landslagskonditor og med eget konditori er Marthe Kilen godt kvalifisert til jobben som dommer i Bakemesterskapet på NRK. Der måtte hun smake seg gjennom over 200 kaker og gikk opp hele seks kilo.

Bakedommer André Løvaas

André Løvaas er en av to dommere i Bakermesterskapet på NRK. Vi har intervjuet ham om forholdet til baking og bakst.

Bakemesterskapet

10. februar har Bakemesterskapet premiere på NRK, og går det som i England, blir dette en gigasuksess. «The Great British Bake Off» har kjørt 14 sesonger og hadde nesten 14 millioner seere på det meste. Vi har intervjuet programleder Ulrikke Brandstorp for å høre hennes beste baketips.