Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 15. juni 2018. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Skolebrødets dag

Bli med å feire Skolebrødets dag fredag 15. juni 2018. Det er lov til å kose seg litt ekstra etter ett flittig år på skole eller jobb.

Lager du Norges sunneste festkake?

Vår og sommer er festkakenes høysesong. Vi er på jakt etter en litt sunnere oppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi av 5000 kroner.

Årets norgesmester i lunsj er kåret

Laget Foodforce fra Tingvoll er årets favoritt både blant fagjury og publikum. Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

NM i lunsj – årets finalister er klare

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli Norgesmester i lunsj. Av 68 påmeldte lag fra hele landet er nå tre finalister klare, og lagene kommer fra Hedmark, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Få har grunn til å unngå gluten

Glutenholdige produkter som grovt brød og grove kornprodukter er vesentlige kilder til mange viktige næringsstoffer. Folk flest bør spise mer grov bakst og kornprodukter fordi det er sunt. De som har cøliaki derimot må unngå gluten i kosten for ikke å få allergiske reaksjoner.

Brød til middag?

Hvitfisk, storfe, svin, grønnsaker, kylling, laks og lam er utgangspunktet for middagsmat i norske hjem. Kombinert med grove brødskiver lager du kjapt sunne og gode hverdagsmiddager.

Nordmenn spiser for lite fiber og fullkorn

3 av 4 kjenner til anbefalingene om å spise grove kornprodukter daglig, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn.