Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Årets norgesmester i lunsj er kåret

Laget Foodforce fra Tingvoll er årets favoritt både blant fagjury og publikum. Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj.

NM i lunsj – årets finalister er klare

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli Norgesmester i lunsj. Av 68 påmeldte lag fra hele landet er nå tre finalister klare, og lagene kommer fra Hedmark, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Få har grunn til å unngå gluten

Glutenholdige produkter som grovt brød og grove kornprodukter er vesentlige kilder til mange viktige næringsstoffer. Folk flest bør spise mer grov bakst og kornprodukter fordi det er sunt. De som har cøliaki derimot må unngå gluten i kosten for ikke å få allergiske reaksjoner.

Brød til middag?

Hvitfisk, storfe, svin, grønnsaker, kylling, laks og lam er utgangspunktet for middagsmat i norske hjem. Kombinert med grove brødskiver lager du kjapt sunne og gode hverdagsmiddager.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Nordmenn spiser for lite fiber og fullkorn

3 av 4 kjenner til anbefalingene om å spise grove kornprodukter daglig, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn.

Hurra for norske epler!

Tirsdag 26. september er det epledagen i følge Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. Vi feirer med epler og bakst til alle måltider.

Ahh, – duften av nybakt brød på hjørnet!

Du har helt sikkert kjent det selv; Den deilige duften av nybakte brød fra bakeriseksjonen i dagligvarebutikken din. Lite er vel mer fristende enn dette, og i Norge er nå i underkant av 10% av brødene som selges gjennom dagligvare butikkstekte.

Det lille ekstra til grillmaten

Løft grillmat og -bakst til nye høyder med hjemmelaget dipp, marinade eller dressing. Her er seks enkle og smakfulle oppskrifter.