Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Nyheter

Pandemi gir julebakst-boom

I år kommer det til å bli bakt ekstra mange julekaker i de tusen hjem. Det kan vi takke koronapandemien for.

Inviter til afternoon tea som førjulskos

Afternoon tea gir muligheter til å oppmuntre hverandre i juletiden med gode julesmaker, varm te – og en dæsj royal, britisk eleganse.

Saftigere bakst med rug

Det er ikke bare danskene som elsker rugbrød. Stadig flere oppdager det mørke brødet med den særegne smaken.

Ga kostråd til Erna og Guri

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund fikk møte statsministeren og kunnskapsministeren etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

Ingen grunn til å endre kostholdet

Selv med funn av soppgiftstoffer (mykotoksiner) i bakervarer, er det ingen grunn til å endre kostholdet. Norske barn spiser mye brød og grøt og det er anbefalt av helsemyndighetene, fordi de da får i seg mye fiber og andre viktige næringsstoffer. Helsemyndighetene mener at viktigheten av å få i seg nok fiber er større enn faren for å få i seg for mye mykotoksiner.

7 gode grunner til å spise mer havre

Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.

Derfor er grovt brød i matpakken best

Gode nyheter til alle matpakkesmørere: Grovt brød i matboksen er enkelt for deg og best for barna!

5 gode råd for baking med barn

Det å kunne få være med på kjøkkenet, få veie, måle, elte og forme vil gi mye glede for de små. Her er våre beste tips når barn skal være med på baking.