Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Ga kostråd til Erna og Guri

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund fikk møte statsministeren og kunnskapsministeren etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

Ingen grunn til å endre kostholdet

Selv med funn av soppgiftstoffer (mykotoksiner) i bakervarer, er det ingen grunn til å endre kostholdet. Norske barn spiser mye brød og grøt og det er anbefalt av helsemyndighetene, fordi de da får i seg mye fiber og andre viktige næringsstoffer. Helsemyndighetene mener at viktigheten av å få i seg nok fiber er større enn faren for å få i seg for mye mykotoksiner.

7 gode grunner til å spise mer havre

Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.

Derfor er grovt brød i matpakken best

Gode nyheter til alle matpakkesmørere: Grovt brød i matboksen er enkelt for deg og best for barna!

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

5 gode råd for baking med barn

Det å kunne få være med på kjøkkenet, få veie, måle, elte og forme vil gi mye glede for de små. Her er våre beste tips når barn skal være med på baking.

Feriebakst for alle slags kjøkken

Baking er en viktig og hyggelig del av både hverdag og helg – og ferier. Men hjemme på vårt kjente kjøkken vet vi hvor alt er og hvordan alt fungerer. På ferie tenker vi kanskje at baking blir mer strevsomt og utfordrende? Sånn behøver det ikke være. Her er baksten som passer overalt, enten kjøkkenet ditt er på hytta, i campingvogna, båten eller utenfor et telt.

Slik unngår du værsyk bakst

Baking er en helårsaktivitet, men det er noen spesielle hensyn å ta når du baker i varmt vær eller når det er høy luftfuktighet. Her er tipsene til hvordan du motvirker værsyk bakst!

Skolebrød, purke, skolebolle, tolvøres, pai, olabolle, eggemelisbolle, porke, skillings…

Vi våger påstanden: Dette er bakverket med flest forskjellige navn.