Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 21. juni 2019. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Utvid Earth Hour til et helt døgns innsats for miljøet

Lørdag kveld slukkes lys over hele landet for å markere Earth Hour 2019. Ved å utvide miljøengasjementet til et helt døgn er det enkelt å trappe opp det symbolske miljøengasjementet til en merkbar innsats for kloden.

Kornbasert mat for helse og klima

Korn er den viktigste energikilden i nesten alle dietter over hele verden. Korn er også noe av det mest bærekraftige vi kan spise. Å spise mye grovt korn, i form av grove brød og andre grove kornprodukter er i tillegg sunt.

En dagsmeny for fremtiden

Dobbelt så mye grønt i kosten? Ikke så vanskelig når "grønt" inkluderer kornbasert mat. Her er en dagsmeny for fremtiden!

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Lefsebaking er god demensomsorg

Hjemmelagde julekaker har de fleste av oss et nært forhold til. Duften og smaken av julebakst vekker minner fra tidligere julefeiringer – og bakekunnskap.

Julekaker til gjenbruk

Rester av julekakene kan brukes i desserter, konfekt og andre kaker. Her har vi samlet 5 tips til hvordan gjenbruke julebaksten og unngå at den blir matsvinn.

7 slag havre til jul

Havre gir bakverk med god smak og er sunt for kroppen. Bak våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.

Lag din egen lunsjreklame

Ungdomskoleelever over hele landet er invitert til å lage sin egen lunsjreklame. Sørg for at dine elever blir med på lagdinegenlunsj.no.