Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Kjøkkensjef Fagerhøis digge brødmiddag

Kjøkkensjef Reneé Fagerhøi vet hva hun vil i matveien, også når det gjelder brød. Hennes kjærlighetsforhold til brødet gjør at hun tar utgangspunkt i klassikerne når hun lager brød til middag.

TV-kokkens beste brødmiddag

– Jeg bygger høyt, sier TV-kokk Ole Martin Alfsen når han snakker om brødskiver. Han har danske aner, og frister derfor med danske smørrebrød til middag.

Niklas’ kongelige kroketter

Når assisterende kjøkkensjef Niklas Björck på Slottet lager brød til middag, disker han opp med brødkroketter og byggmajones.

Kjøkkensjefens beste brødmiddag

Godt brød er viktig for kjøkkensjef Lisbeth Størvold på Søstrene Karlsen i Trondheim. Her er hennes forslag til brødbasert middag: En myk brioche med kylling og asiatisk salat.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

17 små kaker til feiring av store anledninger

Så ble det ikke den store og folksomme feiringen av 17. mai i år. Men kaker skal det bli! Her er 17 små kaker du kan servere i mindre lag.

Bak til barnas dag

I år er året du kan dra på skikkelig når det gjelder 17. mai-feiringen hjemme. Fyll dagen med godt og hjemmebakt!

Gamle oppskrifter med evig suksess

Det er noe eget med gamle oppskrifter som går i arv. Tradisjonsrikt, nostalgisk og trygt. Slike velprøvde oppskrifter svikter sjelden.

Her er Norges påskebrød

Da Opplysningskontoret for brød og korn ba om oppskrifter til det som kunne bli Norges påskebrød, haglet forslagene inn.