![Brøddeig veies](https://media.wpd.digital/brodogkorn/uploads/2016/01/3J7B0097-860x535.jpg?ver=1562228408)
10 kjappe baketips
Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.
- Les oppskriften godt før du begynner å bake.
- Bløtlegg sammalt mel og hele korn på forhånd
- Vær nøyaktig når du måler opp ingrediensene.
- Juster med væske hvis deigen er for fast. Unngå å justere med mel.
- Elt deigen lenge nok. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
- La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse.
- Unngå trekk, og la deigen heve på en lun plass.
- Del deigen i like store emner for å få et jevnere stekeresultat.
- Sjekk om brødet er ferdig, ved å banke på undersiden. Det skal være gyllent og gi ein hul lyd når du banker.
- Avkjøl det nystekte bakverket på rist.