Bergensk brødkake
I Bergen har man lange tradisjoner for brødkake. En saftig og god kake bakt på på rester av brød.
Ingredienser
Kakebunn:
150 g brødsmuler
1 liter kefir
550 g hvetemel
750 gram sukker
200 gram smeltet smør
2 ss kanel
1 ss natron
Glasur:
1 pakke melis
5-6 ss kaldt vann
Rom eller romessens (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland kefir og brødsmuler i en bolle, og la stå til brødet er gjennombløtt.
- Tilsett resten av ingrediensene i bollen, og bland alt sammen til en glatt, tykk røre.
Mange oppskrifter på bergensk brødkake har større mengde kanel. Ha i mer om du ønsker kraftigere smak.
- Kle en langpanne med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen, og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
- Stek brødkaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 – 40 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
- Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
- Visp sammen melis, vann og rom i en liten bolle til du har en glatt og blank glasur. Smør melisglasuren over kaken.
- La glasuren størkne og skjær så kaken opp i passe biter.