Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels

Bergensk brødkake

I Bergen har man lange tradisjoner for brødkake. En saftig og god kake bakt på på rester av brød.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland kefir og brødsmuler i en bolle, og la stå til brødet er gjennombløtt.
  • Tilsett resten av ingrediensene i bollen, og bland alt sammen til en glatt, tykk røre.
    Mange oppskrifter på bergensk brødkake har større mengde kanel. Ha i mer om du ønsker kraftigere smak.
  • Kle en langpanne med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen, og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  • Stek brødkaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 – 40 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
  • Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
  • Visp sammen melis, vann og rom i en liten bolle til du har en glatt og blank glasur. Smør melisglasuren over kaken.
  • La glasuren størkne og skjær så kaken opp i passe biter.

 

2.6 / 5
22 stemmer