Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Nyheter Korn og mel Kosthold Bærekraft Matpakketips

Deilig frokost til farsdagen

Sove lenge, bli vekket av smilende barn med nysmurt frokost? Perfekt farsdag.

10 kaker som skaper fest på farsdagen

Far fortjener kun det beste! Her har vi samlet 10 gode farsdagskaker som garantert vil glede landets pappaer.

Hvorfor spise norsk korn?

Korn er en naturlig del av hverdagen vår, enten vi spiser grøt, brødskiver eller pizza. Det har også stor betydning hvor kornet kommer fra.

Nordmenn vil ha grovere brød

Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Grøtdagen!

23. oktober er den norske grøtdagen. Grøt har lang tradisjon her i Norge, og selv om vi kanskje ikke spiser grøt hver dag lenger så er grøten trendy som aldri før.

7 gode grunner til å spise grøt!

Grøt kan lages og serveres på mange ulike måter, og er et sunt og godt alternativ til frokost, middag og kvelds. 23. oktober feires grøtdagen i Norge.

Vil gi grøten hedersplassen på bordet igjen

Åsmund Bjørnstad vet det som er verdt å vite om norsk kornhistorie. Nå anbefaler den bokaktuelle professoren oss å spise mer grøt.

Smaken av syv land på brødskiva

Brød med pålegg er en matrett som har mange internasjonale variasjoner. Her er 7 smørbrød man kan spise for å markere Verdens brøddag 16. oktober.