Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Bygg Emmer Havre Hvete Rug Spelt Vis alle

Grovt flatbrød med potet

Grovt flatbrød med potet fra Bodil Nordjore smaker godt til suppe og middag. Det er bakt med potet, rug, havregryn og grov hvete og stekt på takke.
Middels
vanskelig

Flatbrød med spelt

Flatbrød med spelt er tradisjonsbakst uten gjær, kjevlet tynt, og stekt på takke. Passer ypperlig til spekemat til jul, eller til suppe og gryter året rundt.
lang
vanskelig

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Middels
enkelt

Kling

Kling er søte, gode og myke tradisjonslefser stekt på takke, og laget av hvetemel, semulegryn, smør og melk. Smurt med smør og sukker smaker de herlig til kaffen og til fest.
Middels
vanskelig

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Mørlefse

Mørlefse er myk og søt og ekstra god med ost på. De stekes på takke, og lages med surmelk, rømme, smør og sirup. Du kan enkelt bake en grovere variant som egner seg godt til turmat. 
Middels
Middels