Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 lefser
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 lefser

Kling

Kling er søte, gode og myke tradisjonslefser stekt på takke, og laget av hvetemel, semulegryn, smør og melk. Smurt med smør og sukker smaker de herlig til kaffen og til fest.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp smør og melk og tilsett semulegryn. La koke til grynet er helt kokt ut. Avkjøl i noen minutter før du heller over i en bakebolle. 
  • Tilsett mel til deigen ikke lenger er klissete, samtidig som du rører godt med en sleiv. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
  • Del deigen opp i 20 like store emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. 
  • Stek lefsene på takke på nest høyeste temperatur til du ser at leiven bobler seg litt opp og det er kommer små brune prikker på undersiden. Snu leiven og stek tilsvarende på den andre siden. 
  • Etterhvert som lefsene blir ferdig stekt plasserer du dem lag på lag med kleder mellom. Legg gjerne noe over lefsene så de blir liggende i press.
  • Når du skal smøre på lefsene kan du bruke en dusjflaske med vann til å bløte dem først. Smør så lefsene med et tynt lag smør, og strø med sukker til de blir passe søte. Brett sammen med konvoluttbretting og del i passende biter.
    Tips! Disse lefsene kan fryses både smurte og usmurte. Får du gjester kan du ta lefsene opp av fryseren og servere dem allerede etter en halvtime.

    Oppskrift er laget av norges kjære statsbudeie Bodil Nordjore. Se statsbudeiens fremgangsmåte for å bake lefser og flatbrød, trinn for trinn. 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
255 stemmer