Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Hverdag Kos Rask Sunn Tradisjon Vis alle

Serinakaker

Serinakakene er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små.
Middels
Middels

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Middels
enkelt

Fortånnagraut

Kokken Heidi Bjerkan står bak fortånnagraut - en mektig god grøt som består av både vassgraut og rømmegrøt toppet med godt smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg.
Middels
Middels

Setergrøt

En utrolig god grøt med høy tradisjonsfaktor! Setergrøt lages av hel bygg og spelt og toppes med geitost, tyttebær, mandler og sirup.
Middels
enkelt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Belgiske vafler

Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
lang
Middels

Sveler

Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
rask
Middels

Mors beste vafler

Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Serveres gjerne med nyrørt syltetøy og rømme eller med brunost.
rask
enkelt

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
lang
vanskelig