Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18 mørlefser
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18 mørlefser

Mørlefse

Mørlefse er myk og søt og ekstra god med ost på. De stekes på takke, og lages med surmelk, rømme, smør og sirup. Du kan enkelt bake en grovere variant som egner seg godt til turmat. 
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker til en lett eggedosis. Smelt sammen smør og sirup. Rør natron og hjortetakksalt ut i kulturmelken og la det stå litt. 
  • Bland inn resten av ingrediensene og tilsett mel til deigen akkurat ikke er klissete lenger. La deigen stå litt for å fastne før du kjevler ut leiver til en tykkelse på ca. 0,5 cm. 
  • Bruk et lokk til å stikke ut fine lefser. Da blir lefsene like store.
  • Stekes på takke på nest høyeste temperatur til de er svakt gyllenbrune på begge sider. Du vil kunne kjenne at lefsene blir litt lettere når de er gjennomstekte.
    Tips! Du kan bytte ut noe av hvetemelet med bygg eller havre og bake ut i havregryn om du ønsker en sunnere lefse. Du kan gjerne fryse ned lefsene.

    Tips til annen takkbakst? Prøv også potetlefser fra Sørlandet eller grovt flatbrød.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
49 stemmer