Rømmegrøt med spekemat
Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Ingredienser
5 dl seterrømme
2 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- La rømmen koke i ca. 5 minutter.
- Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
- La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
- Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
- Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.
Kilde: MatPrat
Bake flatbrødet selv?
Følg vår trinn for trinn beskrivelse.
Prøv også fortånnagraut og frigardsgrøt.