Hvor lang tid tar det? 20 - 40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 skåler
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 skåler

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  • Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  • La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  • Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
  • Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.

Kilde: MatPrat

Bake flatbrødet selv?
Følg vår trinn for trinn beskrivelse.

 

Prøv også fortånnagraut og frigardsgrøt.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer