Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 skåler
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 skåler

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  • Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  • La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  • Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
  • Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.

Kilde: MatPrat

Bake flatbrødet selv?
Følg vår trinn for trinn beskrivelse.

 

Prøv også fortånnagraut og frigardsgrøt.

Finn mer om samme tema:

1.3 / 5
3 stemmer