Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig

Grovt flatbrød med potet

Grovt flatbrød med potet fra Bodil Nordjore smaker godt til suppe og middag. Det er bakt med potet, rug, havregryn og grov hvete og stekt på takke.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Potetmos: Kok potetene til de blir møre, og mos sammen.
 • Havregrøt: Kok havregrøt av havregryn og vann. La grøten avkjøles litt.
 • Skålding: Ha det sammalte melet i en bolle, hell over kokende vann og rør sammen. La stå i 30 minutter.
 • Hoveddeig: Kok opp melken og rør ut havregrøten og de moste potetene i den. Vær forsiktig, her er det lett å brenne seg!
 • Rør inn skåldingen og tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
 • Del deigen opp i like store emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk en blanding av grovt sammalt hvete og grovt rugmel til å bake ut i. Smaksett flatbrødet ved å kjevle inn sesamfrø, linfrø eller salt rett før det kjevlet tynt nok til å stekes.
 • Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.
  Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.
  Oppskriften er laget av Bodil Nordjore.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
22 stemmer