Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 9 leiver
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 9 leiver

Flatbrød med spelt

Flatbrød med spelt er tradisjonsbakst uten gjær, kjevlet tynt, og stekt på takke. Passer ypperlig til spekemat til jul, eller til suppe og gryter året rundt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel og salt i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan gjerne ligge i kjøleskapet til neste dag.
  • Størrelse på emnene kan variere, men til en med diameter på 60 cm, så passer det med emner på 180 gram. Det enkleste er å rulle deigen til en pølse, før emnene deles opp. Press emnene flate og dekk til.
  • Ha godt med speltmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass på at det hele tiden er mel under leiven slik at den ikke sitter fast. Dette er spesielt viktig når leiven blir skikkelig tynn.
  • Flytt leiven over på varm takke ved å rulle den over kjevlen. Børst av overflødig mel før du ruller den på kjevlen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken først. Børst av det løse melet som da var under leiven.
  • Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten eller den begynner å få farge i kantene. Snu og stek videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent. Bruk middels varme på takken
  • Avkjøl flatbrødene på en rist og oppbevar tørt.
    Oppskriften er laget av landslagsbaker Øyvind Skogsholm Hansen.

     

Finn mer om samme tema:

4 / 5
4 stemmer