Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Grovhets-kalkulator

Fyll inn feltene og finn ut hvor grov din oppskrift er.

Siktet mel

Sammalt mel

Helkorn

Brødet ditt er fint.
Brødet ditt er halvgrovt.
Brødet ditt er grovt.
Brødet ditt er ekstra grovt.
Brødet ditt er ennå ikke testet for grovhet.

Brødskalaen regner ut hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet. Fyll inn feltene ovenfor og finn ut hvor grov din oppskrift er. Emmer og enkorn regnes som spelt. Har du dl eller ss i oppskriften kan du klikke «se mer» for å komme til omregningstabell.
Brødskalaen inkluderer ikke innholdet av frø, nøtter eller andre ingredienser som har innvirkning på brødets næringsinnhold.

Mel (av hvete, rug, spelt og byggmel)1 dl = 60 gram, 1 ss = 9 gram
Havregryn1 dl = 40 gram, 1 ss = 6 gram
Hvetekli1 dl = 35 gram. 1 ss = 5 gram