Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Utvid Earth Hour til et helt døgns innsats for miljøet

Lørdag kveld slukkes lys over hele landet for å markere Earth Hour 2019. Ved å utvide miljøengasjementet til et helt døgn er det enkelt å trappe opp det symbolske miljøengasjementet til en merkbar innsats for kloden.

En dagsmeny for fremtiden

Dobbelt så mye grønt i kosten? Ikke så vanskelig når "grønt" inkluderer kornbasert mat. Her er en dagsmeny for fremtiden!

Julekaker til gjenbruk

Rester av julekakene kan brukes i desserter, konfekt og andre kaker. Her har vi samlet 5 tips til hvordan gjenbruke julebaksten og unngå at den blir matsvinn.

Dette er et brøddøgn

Vet du at den enkleste måten å spise både mer sunt og bærekraftig er å spise mer grove brød og andre grove kornprodukter?

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Sparer miljøet med dagsfersk bakst

Bakeriene tjener penger på varer de ellers ville kastet, og kundene får ferske bakervarer på supersalg. Ikke rart at alle elsker appen Too Good To Go!

Slik kan du få spist opp rester fra julematen!

Til jul lages det mange gode kjøttbaserte middager - bruk rester fra julematen som skinkestek, ribbe eller pinnekjøtt til å lage digge sandwicher! Raskt, enkelt og godt.

Klimatiltak som monner: Et døgn med brød

Her er et klimatiltak som passer for både travle hverdager og slank lommebok: Gjør én dag i uka til et brøddøgn!

Politikernes beste klimatips

Brød Virker inviterte til lunsj foran Stortinget med klimasmarte blingser på menyen. Til gjengjeld fikk vi politikernes beste tips for å være klimasmarte.