Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Bærekraft

10 ganger mer bygg til folket!

Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!

Tre gode grunner til å bytte ut ris med bygg

Bygg er kortreist, miljøvennlig mat som i tillegg er bra for kroppen. Derfor er byggryn den perfekte erstatningen for ris hvis du vil leve sunnere og mer miljøvennlig.

10 miljøvennlige middager

Miljøvennlige middager basert på korn er godt for kloden, bra for helsa og gir god samvittighet. Her er 10 av våre favoritter.

Drømmer om korn og kjærlighet

I løpet av noen intense uker i våronna skal såkornet i jorden. I traktoren drømmer bonden Ole Einar Amlie (50) om å få en god kornhøst - og om en kjæreste.

Folkets beste tips for å redde brødet fra søpla

Vi ba om å få høre hva dere gjør for å unngå å kaste brød i søpla. Og tipsene haglet inn!

Våre beste brødhacks

Slik gjør du gammelt brød digg igjen.

Matbloggernes beste tips mot brødsvinn

Hver dag kaster vi forbrukere 170.000 brød i søpla. Her er matbloggernes tips for å redusere mengden.

5 deilige toast av brødrester

Toast er virkemiddel nummer 1 når man skal bli kvitt brødrestene. Her er smakfull inspirasjon!