Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

7 slag havre til jul

Havre gir bakverk med god smak og er sunt for kroppen. Bak våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.
Skriv ut

Fra middelalderen til andre verdenskrig var havre det viktigste kornslaget i Norge. Den har til og med sin egen sang! 

 

Havre kan både spises og drikkes, bakes brød av og kokes grøt av. 

 

Nå som det snart er jul byr vi på våre sju førjuls- og julefavoritter som passer til høytiden – basert på havre.   

 

1. Verdens enkleste havrecookier julens kakebord. To ingredienser. Fri for det meste, med unntak av god smak av banan og havre. – Se oppskrift >>

Havrekjeks med hele korn

2. Havrekjeks med hele korn til julens oster – Se oppskrift >>

Barnas konfekt

3. Barnas konfekt med havregryn passer perfekt som julegave – Se oppskrift >>

4. Jo visst kan havre drikkes! Ikke nok med det; havredrikk er god basis varm sjokolade – Se oppskrift >>

Havregrøt med rips

Julen har mange frokoster, og en god havregrøt med kruskakli og julerøde bær er godt for både kropp og sjel. Se oppskrift >>

havrerundstykker

6. Havrerundstykker smaker godt og er dekorative på julebuffeten – Se oppskrift >>

7. Saftig havrebrød passer godt til julefrokosten i romjula – Se oppskrift >>