7 slag havre til jul

Havre gir bakverk med god smak og er sunt for kroppen. Bak våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.
Skriv ut

Fra middelalderen til andre verdenskrig var havre det viktigste kornslaget i Norge. I dag er det ikke like mye brukt, til tross for havrens gode effekter for hjertet, magen og blodsukkernivået. Men blant idrettsfolk og kokker er kornsorten stadig populær!

 

Nå som det snart er jul byr vi på gode oppskrifter som passer til høytiden – basert på havre.   

 

Havrekjeks

1. Havrekjeks med tranebær til julens kakebord – Se oppskrift >>

Havrekjeks med hele korn

2. Havrekjeks med hele korn til julens oster – Se oppskrift >>

Barnas konfekt

3. Barnas konfekt med havregryn passer perfekt som julegave – Se oppskrift >>

4. Havredrikk er god basis både for havretoddy med eplesaft og varm sjokolade – Se oppskrift >>

5. Havregrøt med mandler er et svært raskt og godt alternativ til risgrøt – Se oppskrift >>

havrerundstykker

6. Havrerundstykker smaker godt og er dekorative på julebuffeten – Se oppskrift >>

7. Saftig havrebrød passer godt til julefrokosten i romjula – Se oppskrift >>

Les eller skriv kommentarer