Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Havrerundstykker

Havrerundstykker med havregryn og hvetemel er raske å lage, og smaker kjempegodt med pålegg til søndagsfrokosten.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Havre har vist seg å ha gunstige effekter mot livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og tykktarmskreft. Havre virker også kolesterolreduserende. Men det viktigste av alt: Disse havrerundstykkene smaker supergodt!

Er du glad i å bake med havre, kan vi også anbefale våre oppskrifter på bakerens havrebrød, grovt havrebrød og havrebriks.

Slik gjør du

  • Ha hvetemel, havregryn, sukker, salt og vann i en bakebolle. Smuldre i gjær og elt deigen godt i 5-8 minutter. Ha i oljen og elt i 2-3 minutter, til deigen er glatt og smidig. 
  • Deigen kan godt være litt klebrig og fuktig da havregryn vil suge til seg mer væske under hevingen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
  • Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle dem lett med vann, og dryss over havregryn. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Bruker du kjøkkenmaskin kan du blande alle de tørre ingrediensene, inkludert gjær, i bakebollen før du tilsetter væsken. Elt i 10 minutter før du tilsetter oljen.

Glad i havre? Prøv å bake grovt havrebrød.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
2001 stemmer