Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY
Oppskrifter
Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Havregrøt av steel cut havre (knivkuttet havre) trenger litt lenger koketid, men grøten er vel verdt de ekstra minuttene. Grøten metter godt gjennom hele dagen.
Et stort deilig surdeigsbrød med havre til lange, late sommerdager. Bytt gjerne ut mer av hvetemelet med havre for mer smak og et grovere alternativ.
Havreflarn er lette, søte og sprø, enkle å lage og enda enklere å spise. Så det er kanskje ikke så rart de er en av de mest populære kakene til jul?
Bygdekvinnelagets havrevafler er laget av Kari Hodnungseth fra Gol. Hun vant konkurransen om de beste havrevaflene i 2010. Her er vinneroppskriften.
Havrevafler med nordnorsk vri betyr å servere vaflene med kokt egg og tomat. I røren er det havrekli og havremel, som gir god, litt nøttaktig smak.
Grovt flatbrød fra Bodil Nordjore smaker godt og passer til supper og annen middagsmat. Det er bakt med rug, havregryn, grov og fin hvete og stekt på takke.
Grovt flatbrød med potet fra Bodil Nordjore smaker godt til suppe og middag. Det er bakt med potet, rug, havregryn og grov hvete og stekt på takke.
Barnas konfekt er deilige små havrekuler med smak av sjokolade. Disse er superenkle å lage og smaker veldig godt. En perfekt gaveidé til jul.
Javascript is disabled on your browser. Please enable JavaScript or upgrade to a Javascript-capable browser to use this site.