Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor vanskelig er det? Middels

Havreflarn

Havreflarn er lette, søte og sprø, enkle å lage og enda enklere å spise. Så det er kanskje ikke så rart de er en av de mest populære kakene til jul?
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Havreflarn er også en julekake som er fin å bake sammen med barna. Få ingredienser i deigen, enkel fremgangsmåte og rask vei til resultatet gjør at vi har tatt med havreflarn i vår liste over barnas syv slag.

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate og dekk med bakepapir.

  • Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
    Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.

  • Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.

  • Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

  • Avkjøl havreflarnene på platen til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.

Er du ute etter andre kaker å bake sammen med barna til jul? Prøv for eksempel brune pinner, kokosmakroner eller barnas konfekt

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
84 stemmer