Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Romantisk piknik som gir stjerner i øynene

En romantisk piknik med fortryllende, franske fristelser gir stjerner i øynene på noen og enhver. Her er menyen som sikrer stemningen.
Skriv ut

Hva er vel mer stemningsfullt enn en romantisk piknik på et rutete teppe med en du er glad i?

 

Vi har satt sammen en franskinspirert piknikmeny som passer ypperlig for en romantisk «pique-nique» for to. Finn en idyllisk plass i solen, pakk ut pledd, mat og noe godt å drikke og nyt et romantisk måltid under åpen himmel.

 

Bagetter 

Bagett med brie

Ingen romantisk piknik uten bagetter. Den franske loffen med perfekt sprø skorpe og mykt brød inni smaker kjempegodt med smør, fylt med salat, brie eller andre påleggsvarianter.

 

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine på romantisk piknikk

Mini Quiche Lorraine er små utgaver av den klassiske franske paien med bacon, ost og egg. Minipaiene baker vi i muffinsbrett, og er perfekte til lunsj og på romantisk piknik. Serveres gjerne sammen med en god salat.

 

Frisk salat med valnøtter og bringebærvinaigrette

Frisk salat passer til pai og annen sommermat. Denne er med grønn salat, friske urter, vårløk og valnøtter. En lett dressing av eddik, olje, salt og pepper helles over.

 

Sitronterter og jordbær

Pikniken blir ekstra romantisk med jordbær og små sitronterter.

Små sitronterter i porsjonsstørrelser er deilige små munnfuller som også kalles «key lime pie» på engelsk. Sitronkremen, eller lemon curd, er syrlig og søt og lages av sitroner, egg, sukker og smør. Og selvfølgelig – ingen romantisk piknik uten friske jordbær til.

 

>> Se også vår samleside med alle våre piknik-oppskrifter her.

>> Ønsker du noe godt i glasset? Les om bobler og champagne hos MatPrat.

Finn mer om samme tema: