Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Piknik-oppskriftene som passer perfekt i kurven

Få maksimalt ut av sommerkvelden med en herlig piknik! Fyll kurven med dine favorittbrød, gode pålegg, og søt bakst for et kjapt, enkelt og sosialt måltid.

Piknik er en sosial og uhøytidelig måltidsform med lange tradisjoner. Ordet piknik (av fransk pique-nique) oppstod sannsynligvis i Frankrike på slutten av 1600-tallet. I begynnelsen var det først og fremst overklassen som dro på piknik.

 

I dag har tradisjonen med piknik spredt seg til store deler av verden, og til alle samfunnslag. Vi drar på piknik på stranden, i parken og i skogen eller på festival, utendørskonserter og idrettsarrangementer. Det kan være en romantisk piknik for to, eller en større piknik for skoleklassen. Piknik rommer et hav av muligheter til et måltid ute i det fri.

 

Fyll en kurv med ditt favorittbrød, søt bakst eller sesongens bær, og nyt din egenkomponerte piknik.

 

Påsmurt piknik på 1-2-3

Rekeblings i piknik-kurv

Pakk piknik-kurven med fristende og saftige rekeblingser i sommer.

Brød, lefser og rundstykker er lett å smøre med seg når du skal ut på tur og de gir energi lenge. Vi anbefaler å være raus med pålegget og pynte med friske grønnsaker eller frukt når du vil gjøre det lille ekstra ut av matopplevelsen.

 

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aïoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett som godt kan nytes i sola. Hvis du liker den italienske sommerfølelsen anbefaler vi også vår sommerblings – den er laget av havrerundstykker med hjemmelaget pesto av basilikum, persille og solsikkekjerner, og fylt godt med salat, skinke, ost og tomat. Kalkunruller er også mettende, gode og ypperlige å frakte med seg når du skal på utflukt.

 

En smakfull vegetarblings er en sandwich av ølbrød, hummus og grillede grønnsaker som passer fint til en piknik i det grønne. Denne kan varieres med grønnsaker som er til overs fra dagens middag. Til lunsj eller lett middag passer det også med en deilig rekeblings av godt grovbrød, majones, skrelte reker og salat.

 

Bakst og salat på piknik i det fri

Byggrynssalat med feta og mynte er en sunn og fristende salat til sommerens piknik

Bagetter og byggrynssalat med feta og mynte – en deilig kombinasjon til sommerpikniken.

Ingen piknik uten bagetter! Den franske loffen med sprø skorpe smaker kjempegodt med smør på, eller fylt med salat eller ulike påleggsvarianter. Focaccia er også elsket som siderett, men kan gjerne nytes alene med en god aïoli til. Foretrekker du litt mer å tygge på er pizzasnurrer og piroger med røkelaks super fingermat. Fullkornspinner med dipp og pinnebrød med chorizopølse og basilikum er også smakfulle alternativer som er enkle å spise.

Frodige salater hører sommerens finvær og piknik til. Skalldyrsalat med byggris er en herlig og velsmakende sommersalat med avokado, slangeagurk, reker og chilisaus. Og hva er vel sommeren uten en deilig cæsarsalat? Med kylling, brødkrutonger og dressing er den kanskje en av verdens mest populære salater. Foretrekker du salat av det friske slaget er byggrynssalat med feta og mynte en sikker vinner.

Har du lyst på noe godt sammen med salaten? Prøv ut den klassiske, franske paien quiche lorraine!

 

Piknik og søtt i sommersola

Små sitronterter gjør piknik-turen ekstra luksuriøs

Sitronterter med sitronkrem av sitron, egg, maizena, sukker og smør gjør sommerens piknik ekstra luksuriøs.

Søtbakst i porsjonsstørrelser er godt egnet til sommerens piknik. Saftige kanelboller med deilig smør og sukker gir oss vann i munnen, og havrekjeks med tranebær eller byggcookies med sjokolade og nøtter passer nydelig til kaffen.

 

Ingenting smaker sommer på piknik som frukt og bær – og de kan gjerne drikkes. For eksempel som havresmoothie med vaniljeyoghurt, banan og frosne bær. Tar du med en grill til pikniken er dessertspyd en deilig, søt variasjon. Ønsker du en litt finfin utendørsopplevelse anbefaler vi  bærterte fylt med et tykt lag vaniljekrem og sesongens friske bær som en fargerik og frisk favoritt. Små sitronterter er deilige små munnfuller med syrlig og søt sitronkremen.

Piknik - Flere oppskrifter og artikler

Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll, er klassisk gatemat i Frankrike.
Middels
Middels
Fint

Grov bagett med ridderost og spekepølse

Grov bagett med ridderost og spekepølse er perfekt når du skal på tur eller på piknik i sommer. Server med smør og ruccolasalat.
rask
enkelt

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen.
rask
enkelt

Aïoli

Aïoli smaker himmelsk til grillmat og som dip til nybakt focaccia, grovbrød eller loff. Den lages enkelt ved å blande majones med finhakket hvitløk.
rask
Middels

Sommerblings

Sommerblings er laget av havrerundstykker med hjemmelaget pesto av basilikum, persille, solsikkekjerner og hvitløk, og fylt godt med salat, skinke, ost og tomat.
rask
Middels

Havrerundstykker

Havrerundstykker med havregryn og hvetemel er raske å lage, og smaker kjempegodt med pålegg til søndagsfrokosten.
rask
Middels
Fint

Kalkunruller

Kalkunruller er deilige lefseruller med kalkunfilet, Snøfrisk og ruccolasalat. Enkle å lage og ypperlig til en rask lunsj eller på menyen til koldtbordet.
rask
enkelt

Vegetarblings

En smakfull vegetarsandwich med ølbrød, hummus og grillede grønnsaker som passer fint til lunsj eller som kveldsmat med grønnsakene fra middagen.
Middels
Middels

Ølbrød

Ølbrød er et saftig og sunt grovbrød bakt med øl, honning, helkorn av hvete, fin hvete og grov rug. Langpannebrødet passer som middagstilbehør og turmat.
Middels
Middels
Grovt

Rekeblings

Rekeblings er en deilig sandwich av grovbrød, majones, skrelte reker og salat. Rekesmørbrødet passer flott til lunsj, som turmat eller en lett middag.
rask
enkelt

Bagetter

Bagetter, eller baguette, er fransk loff med perfekt sprø skorpe og mykt brød inni. De smaker kjempegodt med smør, eller fylt med salat eller ulike påleggsvarianter.
Middels
Middels
Fint

Verdens beste focaccia

Focaccia er italiensk brytebrød som er perfekt tilbehør til middagen. I denne oppskriften, som vi ubeskjedent har kalt verdens beste focaccia, lager vi den med hvitløk, oliven, rødløk, rosmarin og parmesan.
Middels
Middels
Fint