Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Brød Eltefritt Glutenfritt Kaker Knekkebrød Småbakst Søt gjærbakst Surdeig Takkebakst Vafler Vis alle

Mørlefse

Mørlefse er myk og søt og ekstra god med ost på. De stekes på takke, og lages med surmelk, rømme, smør og sirup. Du kan enkelt bake en grovere variant som egner seg godt til turmat. 
Middels
Middels

Potetlefser fra Sørlandet

Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
lang
Middels

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
lang
vanskelig

Sveler

Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
rask
Middels

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Lapper

Nystekte lapper med syltetøy er en vinner for både små og store. Har du ikke takke å steke dem på, kan du bruke en stor stekepanne.
rask
enkelt