Lapper
Nystekte lapper med syltetøy er en vinner for både små og store. Har du ikke takke å steke dem på, bruker du bare en stor stekepanne istedet.
Ingredienser
4 dl (160 g) hvetemel
3 dl melk
5 egg
2 ½ ss sukker
3 ss smør
½ ts salt
1 ts bakepulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Lapper har mye til felles med sveler, men de to har ikke samme oppskrift. I røren til svele brukes gjerne syrlig melk som kefir eller kulturmelk og natron som hevemiddel, mens vi i lapper bruker vanlig melk og bakepulver.
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre med en miksmaster.
- La røren svelle i 15 minutter.
- Stek lappene i litt smør eller olje på takke eller i varm stekepanne. Snu dem etter ca. ett minutt, når røren er stivnet på overflaten.
Lappene nytes mens de fortsatt er lune, med syltetøy eller rørte bær.
Varier gjerne med ulikt mel som for eksempel våre byggmelslapper.