Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 30 lapper
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 30 lapper

Lapper

Nystekte lapper med syltetøy er en vinner for både små og store. Har du ikke takke å steke dem på, kan du bruke en stor stekepanne.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Lapper har mye til felles med sveler, men de to har ikke samme oppskrift. I røren til svele brukes gjerne syrlig melk som kefir eller kulturmelk og natron som hevemiddel, mens vi i lapper bruker vanlig melk og bakepulver.

Noen gode tips om steking av lapper på takke før du setter i gang:

Sørg for at takken er godt forvarmet på middels varme. Smelt deretter litt smør eller tilsett litt olje på takkeflaten og sørg for å fordele det jevnt. Dette vil bidra til å gi lappene en herlig gyllenbrun skorpe og forhindre at de fester seg.

Når takken er klar, bruker du en øse eller en spiseskje for å helle små porsjoner av røren på takkeflaten. Pass på å holde avstand mellom lappene, slik at de har plass til å spre seg og heve seg mens de steker. La lappene steke i noen minutter på den ene siden, til de begynner å danne små bobler på overflaten og kantene begynner å stivne. Deretter snur du dem forsiktig med en stekespade eller spatel og lar dem steke på den andre siden til de er gyldenbrune og gjennomstekte.

Slik gjør du

  • Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre med en miksmaster.
  • La røren svelle i 15 minutter.
  • Stek lappene i litt smør eller olje på takke eller i varm stekepanne. Snu dem etter ca. ett minutt, når røren er stivnet på overflaten.

Lappene nytes mens de fortsatt er lune, med syltetøy eller rørte bær.

Varier gjerne med ulikt mel som for eksempel våre byggmelslapper.

3.7 / 5
19 stemmer