Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Halvgrov småbakst Halvgrovt brød Vis alle

Byggbrød

Byggbrød er saftig og rustikt brød av byggmel, hvetemel og sirup. Bygg smaker ekstra godt, og gir et svært holdbart brød som passer til lunsj og i matpakke.
Middels
Middels
Halvgrovt

Byggblomst

Byggblomst er lekre små rundstykker av byggmel, hvetemel, valmuefrø og sesamfrø bakt sammen så de ligner en blomst. Ypperlig å gi bort i gave eller servere til lunsj.
rask
Middels
Halvgrovt

Helkornbrød av bygg

Helkornbrød av bygg, byggmel, hvetemel, kefir og gresskarkjerner er deilig og sunt, middels grovt brød med passe tyggemotstand.
Middels
Middels
Halvgrovt

Byggbagels

Byggbagels er en populær type rundstykker fra Amerika. Bagels med byggmel blir både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.
Middels
Middels
Halvgrovt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Torunns grove rundstykker med bygg og havre

Torunns grove rundstykker er en av de mest populære oppskriftene våre. Her er en variant hvor vi har byttet den sammalte hveten med byggmel og havregryn.
Middels
Middels

Tortilla med bygg

Tortilla med bygg passer perfekt til fredagstacoen eller med smør, sukker og kanel. Gode på smak og morsomme å bake.
Middels
enkelt

Focaccia med byggmel

Focaccia med byggmel er lekkert brød i langpanne med snøfrisk, soltørket tomat og oliven som passer fint til lunsj og som sommermat. Kan fryses i store biter og lunes i ovnen etter tining.
Middels
Middels
Halvgrovt

Frokostbriketter

Frokostbriketter er rundstykker av havregryn grov sammalt rug, byggmel og hvetemel som du baker raskt i langpannen. Nytes ferske i matpakken eller ved siden av en salat.
Middels
Middels
Halvgrovt