Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels

Sveler

Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett melk og sikt i hvetemel blandet med natron og salt. Visp til en glatt røre. La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
  • Ha en stor skje med røre på en takke eller i en stekepanne. Stek svelene lyst brune på hver side ved middels varme. Hvis svelene henger fast i pannen, smelt litt smør og ha i røren.
  • Server med smør og sukker, syltetøy og rømme, eller med smør og geitost.

Glad i takkebakst? Prøv også byggmelslapper

Finn mer om samme tema:

2.2 / 5
5 stemmer
Les eller skriv kommentarer