Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 6–7 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 30 flatbrød
Hvor lang tid tar det? 6–7 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 30 flatbrød

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Kok opp melk og vann.
 • Bland mel, salt og sukker i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett den kokende væsken. Elt godt mens deigen ennå er varm. Tilsett eventuelt mer grovbakstmel til deigen er fast og slipper bollen.
 • Legg deigen i en plastpose og la den bli kald (minst 4 timer). La den gjerne ligge til neste dag.
 • Ha deigen ut på et lett melet bakebord (bruk grovbakstmel eller grovt sammalt mel). Elt deigen godt og kjevle den ut til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut runde emner med en ring, ca. 10 cm i diameter, og legg dem på melet plate. Dekk med fuktig klede.
 • Kjevle ut ett og ett emne til runde deiger, ca. 42 cm i diameter. Bruk godt med byggmel i begynnelsen og lite mot slutten av kjevlingen. Bruk til slutt trinsen rundt kantene.
 • Legg leiven med kjevlesiden ned på takken. Bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet  når leiven har ”stivnet”. Dusj gjerne med lunkent vann over leiven, da forklistrer rester av mel seg og leiven blir finere.
 • Snu leiven og brett den i to. Stek ferdig. Avkjøl flatbrødet på rist om det er helt tørt. Legg eventuelt leivene i stekeovnen ved 50°C til de er helt tørre. Avkjøl på rist.
  Oppbevares tørt og kjølig.

  Alle våre oppskrifter på flatbrød finner du her.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
75 stemmer