Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Baksten som gjør grillkvelden bedre

Grillmat er mer enn bare pølser og hamburgere. Det er også deilig tilbehør og spennende retter laget over varmen - inkludert godt brød!
Skriv ut

Sommeren er en fin tid for alle som liker grill. Etter en lang vinter kan vi endelig flytte matlagingen utendørs.

 

Hvis du er en av dem som synes det kan bli i overkant mange pølser på denne årstiden, kan det være en idé med litt variasjon. Og det er ikke alltid så mye som skal til. Pølsemiddagen får garantert en ny vri hvis lompene er hjemmelagede og tilbehøret består av mer enn ketsjup. Eller hva med urtesmak på pølsebrødene? Forandring fryder!

 

Det er også fullt mulig å bruke grillen til mer enn tilberedning av kjøtt. Bruk aluminiumsfolie, gryter eller ildfaste former til å tilberede den maten du er mest glad i.

 

Grillsesongen er kort her til lands, så det er all grunn til å gjøre det beste ut av den. Her er noen oppskrifter fra oss som kan varmt anbefales :

 

1. Pølse- og hamburgerbrød med urter

1600x1067_bcdf7

Det meste smaker godt mellom to hamburgerbrød, i hvert fall når brødet er hjemmelaget! Enten du griller fiske-, vegatar- eller vanlige hamburgere, vil de smake nydelig i brød med et hint av urter.
Lag pølsebrød av samme deig mens du er i gang. Garantert en hit i pølsebua!

 

>> Se hele oppskriften på pølse- og hamburgerbrød

 

2. Lomper

Lomper

Lage lompene selv? Ja, hvorfor ikke! Lomper er typisk norsk kost, med lange tradisjoner. Det er heller ikke så vanskelig å lage selv, med få ingredienser som de fleste har i kjøkkenskapet.

 

>> Her er oppskriften på hjemmelagede lomper

 

3. Focaccia

focaccia på grill

Focaccia hører med til grillkvelden. Det smaker nydelig både til salaten, ved siden av grillmaten eller som en egen rett.
Denne oppskriften gir flate porsjonsbrød med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje.

 

>> Slik baker du focaccia på grillen

 

TIPS: Lag ulike soner på grillen, så du ikke brenner grillmat som trenger forsiktig varme.

 

4. Bruschetta med tapenade og bakte tomater

 

Bruschetta med tapendae

Bytt ut ventepølsene med friske og smakfulle bruschetta. De er raske å lage, og smaker nydelig som forrett.
Landbrød er godt egnet til denne retten, som også kan være en super måte å bruke brød som ikke er helt ferskt lenger. 

 

>> Se hele oppskriften på bruschetta med tapenade

 

 

5. Pull-apartbrød

oppskjært pull-apartbrød på fjøl

«Pull-apartbrød» er et brød fylt med gode smaker, som du kan rive løs i porsjonsbiter. Skjær brødet i skiver nesten gjennom og fyll det med ost, skinke og andre ingredienser du liker. Pakk brødet inn i folie og legg det rett på grillen. På 1-2-3 har du en deilig rett som både små og store vil like.

 

>> Lag et enkelt pull-apartbrød