Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 lomper
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 lomper

Lomper

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok potetene med skallet på. Fjern skallet og mos potetene sammen med salt, og bland inn hvetemel og rugmel. Pass på at du ikke bruker for mye mel, da blir lompene harde. 
  • Del deigen opp i 12 like store emner, og kjevle ut til runde leiver på ca. 20 cm i diameter. 
  • Stek lompene i tørr stekepanne, på grillen eller på takke til de får små brune flekker, men fortsatt er lyse. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

Glad i å bake på takke? Prøv også potetlefser eller kling.

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
76 stemmer