Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 focaccia
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 focaccia

Focaccia på grill

Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren og rør ut i lunkent vann. Tilsett mel, sukker, oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje i den lunkne blandingen. Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse.
  • Del deigen i emner på størrelse med en stor sprettball, og bruk litt mel til å klappe dem forsiktig ut til flate brød, ca. 1 cm tykkelse. Størrelse og fasong har ikke så mye å si her. 
  • Stek brødene på grill under lokk på indirekte varme i 10-15 minutter. Pass på at du snur dem med jevne mellomrom så de ikke blir brent.
    Tips! Dryss over litt flaksalt før servering.

>> Les også: Tilbehør til grillmat.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
43 stemmer