Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 focaccia
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 focaccia

Focaccia på grill

Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren og rør ut i lunkent vann. Tilsett mel, sukker, oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje i den lunkne blandingen. Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse.
  • Del deigen i emner på størrelse med en stor sprettball, og bruk litt mel til å klappe dem forsiktig ut til flate brød, ca. 1 cm tykkelse. Størrelse og fasong har ikke så mye å si her. 
  • Stek brødene på grill under lokk på indirekte varme i 10-15 minutter. Pass på at du snur dem med jevne mellomrom så de ikke blir brent.
    Tips! Dryss over litt flaksalt før servering.

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer