Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Fyll cones med saltmat, søtmat, penger og gull…

Hvis du ikke har hørt om cones før, bør du lese videre. Dette er nemlig en superpraktisk  bakst - som er like morsom å lage som å spise!
Skriv ut

Cones er små bakte kremmerhus som er gode å holde og kjempegode å spise. Som herlige overflødighetshorn kan de fylles opp med alt mulig godt og rart. Der pølsebrød og lefser kommer til kort, holder cones`ene innholdet på plass med sin naturlige kjegleform. 

 

Ikke bare er cones praktisk, det er også veldig lekker bakst som gjør seg like godt til søtt som til salt. Når du først har lært deg å lage dem, kan du variere mellom halvgrov, fin og søt deig. På den måten kan du servere cones både til middag og dessert. 

 

Slik lager du cones

Det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut som. Hvis du klarer å lage deigen og trille den ut i pølser, er du nesten i mål.

 

cone in the making - kremmerhus på trefjøl

 

Litt teknikk må likevel til, og det kan være lurt å lage en kremmerhus-mal i papp. Den dekkes med aluminiumsfolie og sprayes med formfett før deigen rulles på. Malen kan du gjerne ta vare på og bruke flere ganger. 

 

>> Her finner du hele fremgangsmåten på å lage cones

 

1 . Cones med grillet kylling

1600x1067_92d8c

 

Cones med grillet kylling, grønnsaker og aïoli er kremmerhus bakt av byggmel, hvetemel og solsikkekjerner. Bruk deigen som utgangspunkt og fyll med akkurat det du liker best. 

 

>> Slik lager du cones med grillet kylling trinn for trinn

 

2. Cones med reker

 

cones med reker

 

Cones med reker er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø fylt med pillede reker. Fyll gjerne med grillet fisk, roastbiff eller grillet paprika.

 

> Slik går du frem for å lage cones med reker

 

3. Cones med søtt fyll

Cones trinn for trinn

 

Cones med søtt fyll er kremmerhus av søt gjærbakst fylt med grillet ananas, krem og bringebær og er en perfekt avslutning på grillmåltidet.

 

>> Her er oppskriften på søte cones

 

4. Cones med iskrem og bær

Cones med iskrem og bær

 

Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag. La den tørre vaffelkjeksen få en velfortjent pause, og introduser noe nye og supergodt til isen!

 

>> Se hele fremgangsmåten på cones med iskrem og bær her