Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 cones
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 cones

Cones med iskrem og bær

Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingredienser utenom smøret i bakebollen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 35 minutter.
  • Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones.
  • Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Dekk med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
  • Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5