Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kosthold

Vi synes fortsatt blings er best

Hiver du i deg en blings eller to til frokost? Fyller du avkommets matboks med brødskiver? Du er på ingen måte alene.

Baking med Bollestad

- Jeg bærer navnet med rette i dag, spøkte landbruks- og matminister Olaug Bollestad da hun sammen med Opplysningskontoret for brød og korn feiret Verdens brøddag med bærekraftig bakst.

Gode skolemåltider gir godt miljø

Selv om politikerne er uenige om hvem som bør betale skolematen for barna, er de enige om dette: Skolemåltidet er viktig for å skape vennskap og et godt klassemiljø.

Matpakken fortjener hedersplassen

Sterkere fokus på en sunn matpakke basert på grovt brød er den raskeste og billigste veien til bærekraftig mat i skolen.

Brød uten salt?

De tre viktigste næringskildene våre kjøtt, brød og melkeprodukter er også kilder til salt i kostholdet. Et høyt saltinntak gir økt risiko for høyt blodtrykk. Derfor jobber bakerbransjen målrettet med saltreduksjon for å bidra til bedre folkehelse.

Dette brødet gjør deg gladere

Her er 7 gode grunner til å spise mer rug.

En undervurdert kilde til antioksidanter: Fullkorn

De aller fleste har hørt at kaffe, rødvin og grønt er gode kilder på antioksidanter. Fullkorn inneholder imidlertid og et bredt spekter av helsefremmende antioksidanter.

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er næringsstoffer med viktige funksjoner i kroppen som vi trenger for å fungere optimalt hver eneste dag. Et for lavt inntak kan føre til blant annet mangelsykdommer, men et for høyt inntak kan også få konsekvenser for en rekke funksjoner i kroppen.