-->
Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

10 kjappe baketips

Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.

Bakeskole

Det er ikke så vanskelig å bake grovt brød, men det kreves litt øvelse før man blir mester.

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Slik lykkes du med surdeigen

Surdeigsbrød kan være litt utfordrende å få til, men smaker ofte ekstra godt. Først og fremst trenger man en god surdeig, så trenger man tid. Tid til at deigen får hevet tilstrekkelig og til at smaken får utviklet seg.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Hvordan bake et godt, grovt brød?

Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. For mange kan dette se ut som magi, men er det egentlig så vanskelig?

Hevemidler

For at brødbakst skal heve og bli luftig, må man tilsette et hevemiddel. Hevemidlet reagerer med faktorer som fuktighet, temperatur og syre slik at det oppstår en gassproduksjon som blir fanget som bobler i deigen. Disse gasslommene blir værende når brødet stivner under steking.

Andre råvarer

Væske Du kan bake fantastiske brød ved hjelp av svært få ingredienser. I tillegg til mel og hevemiddel er væske, i hovedsak vann, den siste avgjørende ingrediensen. Istedenfor vann kan du bruke frukt- og grønnsaksjuicer, øl, melk eller andre meieriprodukter.   Salt Salt er en viktig ingrediens i brødbakingen, som er med på å forsterke […]

Utstyr

Med riktig utstyr blir bakingen både enklere og morsommere, i tillegg blir resultatet bedre. Her er en liste over alt du trenger for å lage vellykket bakst.