Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Oppbevaring av surdeig

Oppbevarer du en surdeig riktig, kan den bli mange år gammel. Det er mange ulike valg for oppbevaring av surdeig - finn den som passer deg best.

Her er Norges påskebrød

Da Opplysningskontoret for brød og korn ba om oppskrifter til det som kunne bli Norges påskebrød, haglet forslagene inn.

Tre gode bake-alternativer når du ikke får tak i gjær

Er det tomt for gjær i butikkhyllene der du bor? Fortvil ikke, du kan bake uten gjær.

Ja, det er trygt å bake til andre

I disse dager vil mange vise omtanke ved hjelp av bakst. Så lenge du følger disse hygienereglene, er baksten trygg å gi bort.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Vekt og mål

Du står på kjøkkenet med kun et dl-mål og oppskriften oppgir råvaremengder i gram, da er redningen vår omregningstabell på mål og vekt til typiske bake-råvarer.

10 kjappe baketips

Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.

Bakeskole

Det er ikke så vanskelig å bake grovt brød, men det kreves litt øvelse før man blir mester.

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.