Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Vekt og mål

Du står på kjøkkenet med kun et dl-mål og oppskriften oppgir råvaremengder i gram, da er redningen vår omregningstabell på mål og vekt til typiske bake-råvarer.

Hvordan lykkes med kakebaksten?

Alle kan bake, det kreves bare litt øvelse. Her er 10 gode tips og råd på veien til vellykket kakebakst.

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Tradisjonsbakst ala Bodil Nordjore

Er det noen som kan tradisjonsbakst så er det statsbudeia Bodil Nordjore. Her lærer du trinn for trinn hvordan lefser og flatbrød skal lages av den aller beste.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Bakeskole

Det er ikke så vanskelig å bake grovt brød, men det kreves litt øvelse før man blir mester. Det er viktig å være klar over at blant annet elting og heving er like viktige for resultatet som hva slags mel man bruker. Etter hvert som du baker vil du få en følelse av hva som er riktig konsistens på deigen. Erfaringene vil hjelpe deg å bake perfekte grovbrød. Her har vi samlet våre beste tips for å gjøre bakingen enklere og resultatet bedre.

10 kjappe baketips

Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.

Hvordan bake et godt, grovt brød?

Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. For mange kan dette se ut som magi, men er det egentlig så vanskelig?

Hevemidler

For at brødbakst skal heve og bli luftig, må man tilsette et hevemiddel. Hevemidlet reagerer med faktorer som fuktighet, temperatur og syre slik at det oppstår en gassproduksjon som blir fanget som bobler i deigen. Disse gasslommene blir værende når brødet stivner under steking.