Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kosthold

Nyt Norge

Hvordan vet du at melet er offisielt norsk? Lagd på norsk korn som er dyrket i Norge og kvernet i en norsk mølle? Da må du se etter NYTNORGE-merket.

Vektkontroll

«En sunn sjel i et sunt legeme» het det ganske enkelt før i tiden.

Ø-merket

Ø-merket er forbrukerens garanti for at økologisk mat er økologisk. For at en vare skal kunne bli økologisk, stilles strenge krav til dyrevelferd og miljøstandarder.

Måltidsrytme

Med måltidsrytme mener vi hvor ofte man spiser. Det er viktig for kroppen å få mat flere ganger om dagen. Måltidene er satt sammen av mange ulike matvarer, og det er summen av disse som avgjør om du spiser sunt eller usunt. For å unngå mye småspising, søtsug og store fall i blodsukkeret bør du […]

Næringsinnhold

Maten gir næringsstoffer som legger grunnlag for vekst, utvikling, vedlikehold og prestasjon. Den inneholder kjente og ukjente næringsstoffer i sin naturlige form. Samspillet mellom disse kan bety mye mer for helse og velvære enn vi vet i dag. Å spise variert er derfor det beste utgangspunkt for et sunt kosthold.   Karbohydrater, fett og proteiner […]

Før, under og etter trening

Riktig kosthold i forbindelse med trening er viktig for alle som er i fysisk aktivitet, og for aktive idrettsutøvere er det spesielt viktig. I et sunt idrettskosthold er det viktig å spise variert, og velge sunne kvalitets produkter som bidrar til gode prestasjoner og en sunn helse.

Salt

Vi trenger salt for at kroppen skal fungere. Salt er også er vesentlig for smak, konsistens og konservering av matvarer. Men, mange av oss spiser for mye salt og bør redusere inntaket.

Salt og helse

Salt er viktig for oss, både fordi kroppen vår trenger salt for å fungere normalt, og fordi salt er viktig for smak, konsistens og konservering av matvarer. Samtidig spiser vi for mye salt, og mange kan ha en fordel av å redusere inntaket.