Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ø-merket

Ø-merket er forbrukerens garanti for at økologisk mat er økologisk. For at en vare skal kunne bli økologisk, stilles strenge krav til dyrevelferd og miljøstandarder.
Skriv ut

Begrepet økologisk er beskyttet for landbruksprodukter, og for å kunne selge produkter som økologiske med Ø-merket må du sertifiseres av Debio. I 30 år har Debio vært garantisten for at varer merket med Ø-merket er produsert på en økologisk og bærekraftig måte.

 

Debio forvalter, regulerer og kontrollerer økologisk produksjon og regelverk. Alle som får en godkjenning blir fulgt opp med årlige inspeksjoner og uanmeldte besøk.

 

I Norge er økologisk matproduksjon regulert av økologiforskriften. Denne er fastsatt av Landbruks- og matdepartementet, og er basert på EU-standarden for økologisk produksjon. Mattilsynet er tilsynsmyndighet, og har delegert ansvaret for tilsynet til Debio.

 

Kilde: Debio

 

Sist oppdatert: 16.03.2017