Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

6 desserter som kan grilles

Javisst kan man grille dessert! Her er seks gode oppskrifter som gir grillmåltidet en søt avslutning.
Skriv ut

Sommertid er grilltid for de fleste nordmenn. Som regel er det kjøtt, fisk eller grønnsaker som blir lagt på grillen – men visste du at du også enkelt kan lage grillet dessert?

 

Vi har funnet frem seks gode oppskrifter fra oppskriftsdatabasen vår med desserter som egner seg godt på grillen.

 

>> Les også: Ti ting du ikke visste du kunne lage på grillen

 

1. Dessertspyd

Dessertspyd på grillen

Disse dessertspydene lager du av ferdig formkake, mango og marshmallow. I løpet av fem minutter på grillen blir de en herlig lett og frisk dessert.

 

2. Arme riddere på grillen

Arme riddere på grillen

Arme riddere er topp når du har noen tørre brødskiver å bli kvitt. I denne oppskriften lager du dem med kremost, honning og blåbær, en nydelig smakskombinasjon som får deg til å glemme at du egentlig spiser restemat.

 

3. Brownie på grillen

Brownie stekt på grillen og servert med jordbær

Denne oppskriften på brownie på grillen er fin når du er på ferie et sted der du ikke har tilgang til stekeovn. Hell brownierøren i et par aluminiumsformer og grill dem på indirekte varme i 15-20 minutter. Enkelt og veldig godt!

 

4. Grillet smuldrepai

 

Smuldrepai som dessert på grillen

Smuldrepai kan du lage av det du har liggende av frukt eller bær. Den passer spesielt godt når du har overmodne bær eller frukt å bli kvitt. I vår oppskrift på smuldrepai på grillen har vi brukt nektarin og solbær.

 

5. Grillede mysliskiver

Grillede mysliskiver med kremost og jordbær

En sunn og enkel grilldessert som lages av grovt myslibrød som er stekt et par minutter på hver side. Med et tykt lag kremost og friske jordbærskiver på toppen blir grillede mysliskiver en frisk og god dessert.

 

6. Smores

smores på amerikansk barbecue

Smores er en klassisk snack når man har varme glør tilgjengelig. Denne herlige kombinasjonen av kjeks, marshmallows og sjokolade er en favoritt blant barna, men også populær blant mange voksne.

 

>> Stor samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema: