Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Tilbehør til grillmat

Nybakt brød er herlig tilbehør til grillmaten. Her er våre beste oppskrifter på hva du kan servere sammen med sommerens grillmat.

Det er nesten vanskelig å velge: Hva lukter best av nygrillet mat og fersk bakst rett ut av ovnen? Heldigvis behøver vi slett ikke velge – grillmat med hjemmebakt tilbehør gir oss både i pose og sekk. 

 

Bakt tilbehør til grillmaten

 

Mange har pølser og hamburger som sine absolutte grillfavoritter. Det er raskt og enkelt med brød kjøpt på butikken, men om du skal gjøre noe ekstra ut av grillmåltidet kan du prøve å bake brødet selv. Du kan bruke den samme oppskriften til det klassiske pølsebrødet og hamburgerbrødet, eller variere med urter eller med chorizo og timian. Eller hva med å hive deg på trenden med saftige brioche pølsebrød eller hamburgerbrød av briochedeig kombinert med rødbete, spinat eller gulrot?

Rosa hamburgebrød med rødbete vil garantert bli en suksess på grillfesten.

 

Det er heller ikke så komplisert å lage hjemmelagde lomper, som like gjerne kan stekes i stekepanne som en takke. 

 

Serverer du kjøtt eller fisk fra grillen passer det alltid med hvitløksbagetter – enten den klassiske hvitløksbagettenhvitløksknuter eller en variant med urter

 

Loff er også godt tilbehør til grillmat. Prøv for eksempel den rustikke italienske loffen vår, en dekorativ maiblomstfletteloff eller kurvloff.  

 

Bakst rett på grillen

 

Baksten kan med fordel gjerne også få spille en av hovedrollene i grillmåltidet. Har du prøvd deg på å steke baksten rett på grillen?

 

Du kan for eksempel prøve å steke focaccia rett på grillen, lage pinnebrødgrillspyd med kjøttboller eller brødpinner med spekeskinke. Forskjellige typer grytebrød kan også stekes rett på grillen. 

 

Skal du steke brød som har lang steketid, er det viktig at du velger indirekte varme på grillen. Det vil si at du ikke plasserer baksten direkte over grillkullene, men litt på siden. Du må da også bruke lokk på grillen, for å få riktig stekeovnseffekt. 

 

Pizza kan også stekes på grillen. Har du en grill som gir høy nok temperatur vil pizzaen stekes nesten som i en italiensk pizzaovn. En pizzastein eller pizzastål kan være en god investering for å få ekstra krønsj på pizzabunnen, og gjerne en pizzaspade for å gjøre jobben enklere. Her er noen  forslag til topping på grillet pizza: sopp og tomatspekeskinke og fersken, BBQ kylling, egg og asparges og moreller og feta

 

>> Se flere tips for grilling av brød her

 

Brødrester på grillen

 

En kjappere vei til mål om du vil legge brødmat på grillen, er å grille ferdigstekte brødvarer. Det er også en super måte å bli kvitt brødrester på! Noen halvgamle skiver bagette, rundstykke eller brød får raskt nytt liv som deilige bruschetta når de pensles med en god olivenolje og får noen minutter på direkte varme. 

 

Deretter topper du med deilig pålegg etter eget ønske. Vi anbefaler særlig å prøve tomatbruschettabruschetta med tapenade eller bruschetta med spekeskinke. Det er også deilig med grillet paprika på bruschetta – eller du kan lage et miniostesmørbrød med mozzarella og tomat.

Pull-apart-brød på grillen.

Pull-apart-brød på grillen.

 

Og mens vi snakker om grillmat og brødrester: Pull-apart-brød er jo som skapt for grillsesongen. Her kan du bli kvitt mye brødrester på én gang – uten at det oppleves som restemat. Vi har oppskrift på det klassiske pull-apart-brødet og pull-apart-rundstykke til grillen. 

 

Dessert på grillen

 

Så er det tid for dessert. Ingen grunn til å pakke bort grillen! Smuldrepai egner seg for eksempel ypperlig til å utnytte restvarmen i grillen. Grillede mysliskiver med blåmuggost og pære er også en herlig dessert, eller hva med noen pinnebrød med nøtter og sjokolade

 

Barna vil antagelig elske arme riddere laget på grill – eller de erke-amerikanske smores som består av grillet marshmallow, kjeks og sjokolade. Perfekt grillmat når man har lyst på noe søtt.

 

God grillkveld!

Grillmat - Flere oppskrifter og artikler

Rosa hamburgerbrød med rødbete

Herlig myke rosa hamburgerbrød, som vil gi ekstra oppmerksomhet! Med helt naturlig farge av rødbete vil disse ta burgeren din opp til neste nivå.
Middels
Middels

Arme riddere på grillen

Arme riddere på grillen er perfekt kos om sommeren. Kombinert med kremost, blåbær og honning blir det en superrask og kjempegod grilldessert. 
rask
enkelt

Miniostesmørbrød med mozzarella og tomat

Miniostesmørbrød med mozzarella og tomat lager du av grillede bagettskiver som er gnidd inn med hvitløk. Server med god olivenolje og grovhakket basilikum over.
rask
Middels

Brownie på grillen

Brownie på grillen er ekte seige brownies med mørk kakao og vanilje du griller på 20 minutter. En supergod kake som passer til dessert, gjerne servert jordbær og melisdryss på toppen.
rask
Middels

Thaidressing

Thaidressing er spicy og god med chili som passer godt til biffsalat, grillet fisk og skalldyr. 
rask
enkelt

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen.
rask
enkelt

Bruschetta med tapenade

Bruschetta med tapenade, hvitløk og basilikum toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett med landbrød på grillen.
rask
enkelt

Cones med grillet kylling

Cones med grillet kylling, grønnsaker og aïoli er kremmerhus bakt av byggmel, hvetemel og solsikkekjerner. Bruk deigen som utgangspunkt og fyll med akkurat det du liker best. 
Middels
Middels
Halvgrovt

Cones trinn for trinn

Cones trinn for trinn betyr at du kan imponere med halvgrove, fine og søte cones som dessert til grillmaten i sommer. De er enkle å holde, gode å spise, ser fantastiske ut, og ikke minst så kan de fylles med nesten alt du ønsker.
Middels
Middels

Focaccia på grill

Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
rask
Middels

Grillede mysliskiver

Grillede mysliskiver er sunn og enkel grilldessert av grovt muslibrød stekt 2 minutter på hver side. Smør tykt lag av kremost på, og topp med friske jordbærskiver.
rask
enkelt

Grillet pizza med BBQ kylling

Denne pizzaen blir kjapt familiens yndlingspizza. Topping med bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõ og frisk koriander gir spennende smaker.
Middels
Middels
Fint