Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bak julepresanger

Å ordne med julegaver kan selvsagt både være en morsom og hyggelig førjulsaktivitet. Men ofte kan det være skikkelig vanskelig å finne på gaver som både er rimelige, gjennomtenkte og spennende.
Skriv ut

En god løsning på denne utfordringen er å lage presangene selv. Og du husker kanskje Prøysens vise som endte med «ei skjærefjøl til mor»?

 

Her har du imidlertid forslag på noen overkommelige julegaver som kan bakes på et «Juleverksted» på skolen. Husk at det bør være bakverk som tåler å stå litt uten å bli tørre, at de kan fryses eller at de bakes like før jul.

 

Brødgaver

Et hjemmelaget, godt, ferskt brød er en glimrende julegave. Hva med et velduftende rugbrød eller et smakfullt surdeigsbrød? Begge disse holder seg godt og passer på julefrokostbordet. Evt. kan de bakes i god tid i forkant og fryses. Husk å tine dem før du pakker de inn. Her finner du oppskrift på sju slag brød og vel så det. Med cellofan eller er stoff rundt og gavebånd får du vakre gavebrød som helt sikkert vil falle i smak, også hos dem som har alt!

 

Kakegaver

Vil du være mer avansert kan du kjøpe eller lage en fin kurv og fylle med småkaker, en eller flere sorter. Her finner du oppskrift på deig som kan brukes til sju forskjellige varianter.

 

En deilig fruktkake pyntet med rødt bånd er også en fin gave.  Fruktkaker blir bare bedre av å stå litt, så de kan godt lages i god tid før jul. 

 

Pepperkaker eller kakemenn er både festlige og smaker godt. Kjøp en julekakeboks og fyll med enten brune pepperkaker med melisglasur eller hvite kakemenn med konditorfargepynt.

 

BakeKIT som gave

En annen hyggelig gave til en som liker å bake er å fylle et glass med alle ingrediensene til en knekkebrødblanding eller en type kjeks hvor du bare trenger å tilsette vann. Husk å legge ved oppskrift med fremgangsmåten.

 

Utskrift?

Klikk her for å laste ned PDF «Bak julepresanger» for å skrive ut og bruke i klassen.