Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? enkelt

Kakemenn – julemenn

Kakemenn er søte, hvite julekaker fra Vestlandet og lages av hvetemel, sukker og hornsalt og stikkes ut med pepperkakeformer. Dekorer med sjokolade eller rød konditorfarge.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha sukker og hornsalt i en bakebolle og slå over lunkent vann. Rør med visp til sukkeret er oppløst.
  • Tilsett hvetemel og rør godt sammen. Deigen skal være klissete, men ikke rennende. Dekk bakebollen med plast og sett den kjølig i minst 4 timer, eller over natten. 
  • Bak ut litt og litt av deigen, det er en stor porsjon. Ha deigen på et melet bakebord, og kna inn mel i deigen til den henger godt sammen og lar seg kjevle ut. Deigen er nokså bløt i utgangspunktet. Kjevle ut deig til ca. 1/2 cm tykk leiv, og stikk ut figurer med pepperkakeformer. Plasser de på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek kakemenn midt i ovnen ved 180 °C  til de er lett gylne i kantene, omtrent 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Når kakemennene er kalde dypper du hode og føtter i sjokolade smeltet ved vannbad, og du får de søteste kakemennene. Du kan også male kakemennene med pensel eller baksiden på en fyrstikk dyppet i rød konditorfarge blandet med vann. 

Tips: Ønsker du myke kakemenn kan du la leiven være litt tykkere og kutte ned noe på steketiden.

Se hvordan vi lager hvite kakemenn:

>> Skal du bake julekaker sammen med barna, anbefaler vi også våre oppskrifter på brune pinner, kokosmakroner og havreflarn. Alle er enkle julekaker med få ingredienser og kort vei til deilig resultat. Her finner du også oppskrift på pepperkakedeig.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
48 stemmer