Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Dette er Matkornpartnerskapet

Kort forklart jobber Matkornpartnerskapet med å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein for norske matfat.
Skriv ut

Det er etterspørsel etter mer råvarer av korn og proteinvekster som vi kan produsere i Norge. Importen er økende innenfor de ulike produktkategoriene. Kunnskapsutviklingen innen planteforedling, agronomi og prosessteknologi har de siste 10 årene bidratt til langt bedre verktøy for å øke bruken av norske råvarer.

 

Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein skal øke bruken av norsk matkorn og planteprotein til mat. Partnerskapet er et forpliktende samarbeid mellom alle aktører i verdikjeden og ble opprettet sommeren 2021. Hensikten er å styrke samspillet, innsatsen og kompetansen for innovasjons- og FoU-arbeid for norsk matkorn og planteproteiner til mat.

 

Matkornpartnerskapets mål og visjoner

 

Partnerskapet har satt som visjon at råvarer av korn og proteinvekster som i dag importeres og som kan produseres i Norge, produseres i Norge. Partnerskapet har følgende ambisjoner:

 

  • Øke produktutvikling på norske råvarer gjennom samarbeid i hele verdikjeden om innovasjons- og FoU-arbeid. 
  • 90 prosent norskandel i matkornet i 2030.
  • Gjøre havregryna norske.