Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matkornpartnerskapet

Havrebrød – fra jord til bord

Havreforbruket i Norge har doblet seg på 15 år. Havre er blitt trendy. Viktige årsaker er flere nye havreprodukter og mer kunnskap om helseeffekten ved å spise havre.

Spesialkorn på norsk

De siste årene har etterspørselen etter mel fra de gamle kornartene økt. Vi opplever stigende interesse for lokalmat, håndverksbaking, hjemmebaking og at jorda skal dyrkes på en bærekraftig måte.

Det store bildet

I Norge må vi ha en tydelig ambisjon om selv å produsere matkornet vi spiser.

Dette er Matkornpartnerskapet

Kort forklart jobber Matkornpartnerskapet med å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein for norske matfat.

Å bake med norsk mel

Fram til begynnelsen av 1970-tallet importerte Norge all mathveten landet brukte. Iherdig forskningsinnsats på hvetesorter tilpasset norske forhold har ført til en formidabel kvalitetsforbedring.

Matkornpartnerskapets arbeidsstrømmer

Slik jobber Matkornpartnerskapet i ulike arbeidsstrømmer for å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein.

Medlemmer av matkornpartnerskapet

Egil Olsvik (leder), Matkornpartnerskapet Audhild S. Slapgård, Norges Bondelag Kari Kolstad, NMBU Wendy Waalen, NIBIO Kristin Hollung, NOFIMA Eli Reistad, Felleskjøpet Agri Kristin Børresen, Graminor Ola Fiskvik, Norsk Bonde- og småbrukarlag Odd Ture Wang, NorgesGruppen Rune Johnsen, Norgesmøllene Dorthe Gill Brudvik, COOP Jan Poulsen, Läntmannen Cerealia Gunnar Bakke, BKLF Trond Morten Helgesen, Rema 1000 Anette […]

Europas beste soppresistens i havre

Det siste tiåret har Norge oppnådd den høyeste resistensen mot fusarium i havre i Europa. Graminor bruker nye teknologiske verktøy for mer presis og effektiv sortsutvikling. Det kan vise vei mot målet om 90 prosent norsk matkorn i 2030.