Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Hjemmebakte pølsebrød og burgerbrød

Pølser og hamburgere er noe av det vi griller mest i løpet av sommeren. Og aller best blir det med hjemmebakte pølse- eller hamburgerbrød!
Skriv ut

I mai gjennomførte YouGov en spørreundersøkelse på vegne av MatPrat, blant annet for å finne ut av hva nordmenn liker å legge på grillen. Undersøkelsen viser blant annet at grillpølser og hamburger troner øverst på listen over hva vi pleier å grille.

 

62 prosent av de spurte har grillpølser på sin topp 10-liste, mens hamburger velges av 60 prosent.

 

Mye av grunnen til at pølser og burgere er så populært, er at det er lettvinn mat som tar kort tid å tilberede. Samtidig er det lett å gjøre måltidet til noe ekstra, hvis man er glad i å bake. Med hjemmebakte pølsebrød og burgerbrød i fryseren blir den lettvinne grillmiddagen til et festmåltid til hverdags.

 

Oppskrifter til hjemmebakt grilltilbehør

 

Skal du bake til grillmat, kan du gjøre det enkelt og bake burgerbrød og pølsebrød av samme deig. Denne velprøvde oppskriften på hamburger- og pølsebrød fungerer like godt til lang mat som til rund mat – sett en dobbel deig og fyll fryseren opp.

 

For litt mer smak på brødet, anbefaler vi å prøve pølse- og hamburgerbrød med urter eller pølse- og hamburgerbrød med chorizo og timian. To gode oppskrifter som gir en liten vri på tilbehøret.

 

hjemmelaget burger- og pølsebrød

Hjemmebakte pølse- og burgerbrød gir grillmåltidet det lille ekstra.

 

Når du inviterer gjester på grilling, kan du trå til med luksusvarianten av pølsebrød. Vår oppskrift på saftige brioche pølsebrød inneholder mengder av egg og smør som gir skikkelig luftige og myke pølsebrød.

 

Fargerik bakst til burgeren

 

Barn elsker freshe farger på maten. Hva med å prøve noen fargerike oppskrifter på burgerbrødet med naturlige farger?

 

Prøv for eksempel disse gule hamburgerbrødene, som bakes med gulrot i deigen. Du kan også lage grønne hamburgerbrød med spinat, eller rosa hamburgerbrød med rødbete.

 

Rosa burgerbrød

Rosa hamburgerbrød gir farge på burgermiddagen.

 

PS! Er du av de som helst spiser pølsa med lompe? Da anbefaler vi oppskriften på hjemmebakte lomper – som du gjerne kan steke i stekepanna dersom du ikke har en takke tilgjengelig.

 

>> Se også: Alt om tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema: