Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 12 pølsebrød/ 8 hamburgerbrød
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 12 pølsebrød/ 8 hamburgerbrød

Pølse- og hamburgerbrød med chorizo og timian

Pølse- og hamburgerbrød med chorizo og timian smaker deilig til grillmat. Du baker dem av sammalt hvete og finhakket spekepølse og serverer som tilbehør til middagen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
  • Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Finhakk chorizo og timian og tilsett det i deigen. Elt til deigen er jevn, smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i åtte eller tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
  • Legg dem med god avstand på bakepapir på en bakeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til nesten dobbel størrelse.
  • Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er lysebrune. Avkjøl på rist.

Foretrekker du brødene uten urter og pølse? Prøv også hamburger- og pølsebrød

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme