Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 pølsebrød
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 pølsebrød

Saftige brioche pølsebrød

Pølsebrød bakt som brioche løfter pølsemåltidet til nye høyder. Samme deig kan brukes til burgerbrød - eller som briocher som spises med favorittpålegget.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse, 1-2 timer. Eller la deigen heve i kjøleskapet over natten.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 8-10 like store emner. Rull emnene til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige pølsebrødene, men tynnere. Legg pølsebrødene på stekeplate med bakepapir og trykk dem litt flate.
  • Dekk pølsebrødene med plast eller klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Pensle med egg og strø sesamfrø på toppen.
  • Stek pølsebrødene midt i ovnen ved 200°C i 8 – 10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
20 stemmer
Les eller skriv kommentarer