Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Julepizza i romjulen

Slik kan du kombinere gamle og nye mattradisjoner med en fristende julepizza.
Skriv ut
Pizza til jul: Pizza med pinnekjøtt

Pizza med pinnekjøtt er en julepizza både unge og gamle kan sette pris på.

Julen er en tid for tradisjoner, og det gjelder også i matveien. For de fleste av oss betyr det at vi spiser svineribbe eller pinnekjøtt til middag på julaften.

 

I romjulen er det imidlertid litt mer rom for å leke litt med tradisjonene. Hva med å lage en fristende julepizza av restene fra julaften? 

 

– Særlig om man har ungdom i huset, kan julepizza bli en suksess. Romjulens koselige kvelder kan brukes til å lage mat på ungdommens premisser. La gjerne også poden lage julepizzaen selv. Det er enkelt og ekstra godt å spise mat man selv har laget, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Pizza med reinsdyrstek

Pizza med reinsdyrstek i tynne skiver smaker ekstra godt i romjulen med hjemmelaget tomatsaus, vellagret ost, parmesan og ruccula.

Hun har flere ulike oppskrifter på pizzabunn, og har gode tips for å gjøre den populære italieneren mer julete. En stor fordel med pizza er at deigen kan lages opp til tre dager i forveien. Bunnen kan også halvstekes og fryses slik at det blir færre oppgaver i julen.

 

– Hadde du ribbe på julaften, er restene supert å bruke på julepizzaen. Dryss over granateplekjerner og hakkede hasselnøtter, og vipps har middagen fått en smak av jul. Julepølse eller medisterkaker, sammen med en håndfull grønnkål og noen ringer rødløk gir også et typisk julepreg, sier hun.

 

Rester av pinnekjøtt egner seg også godt på julepizzaen. En neve finsnittet rødkål og tørkede tranebær gir både farge og smak til matretten.

 

Grønn pizza til jul

Julepizza: Hvit pizza med potet, hvitløk og sopp

Hvis du vil teste ut en vegetarisk julepizza kan du prøve hvit pizza med potet og sopp.

Er det vegetar som gjelder for den unge, er det mange grønnsaker som passer ypperlig på pizza. De gir fine julefarger.

 

– Tomatsaus er en klassiker og med julegrønnsaker som rosenkål og brokkoli eller urter får vi fort en rødgrønn pizza. Men vi har også sett at hvit pizza med potet er en vinner på flere restauranter. Bruk potetene fra julemiddagen som hovedingrediens, og suppler med sopp og vårløk for en hvitgrønn julepizza, sier Nordbø.

Finn mer om samme tema: