Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 bagels
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 bagels

Byggbagels

Byggbagels er en populær type rundstykker fra Amerika. Bagels med byggmel blir både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå på benken i 30 minutter.

     

  • Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
  • Ha olje, mel, salt, honning og tørket dill i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt sammen. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  • Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange) og sett sammen til ringer. Fukt dem med vann og strø på sesamfrø.
  • Sett bagelsene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede og la dem heve i 35 – 40 minutter.
  • Stek bagelsene på nederste rille ved 225°C i 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer