Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Helkornbrød av bygg

Helkornbrød av bygg, byggmel, hvetemel, kefir og gresskarkjerner er deilig og sunt, middels grovt brød med passe tyggemotstand.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Rør vann, helkorn og byggmel godt sammen. La stå på benken ca. 1/2 dag.
  • Hoveddeig: Rør inn vann, kefir, olje, hvetemel, tørrgjær og salt. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Mot slutten av eltetiden elter du forsiktig inn gresskarkjernene. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Pensle formene. Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i tre like store emner. Form avlange brød som du plasserer i smurte 1,5-liters brødformer. Dryss gresskarkjerner over, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter på 220°C. Ta brødene ut av formen, og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
6 stemmer
Les eller skriv kommentarer