Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Focaccia med byggmel

Focaccia med byggmel er lekkert brød i langpanne med snøfrisk, soltørket tomat og oliven som passer fint til lunsj og som sommermat. Kan fryses i store biter og lunes i ovnen etter tining.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet dersom du bruker en kjøkkenmaskin. Deigen vil være litt klissete.
  • Dekk bakebollen til med plast eller et klede,og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Smør en langpanne med litt av oljen, og hell deigen over i formen. Bruk fingrene til å presse deigen utover så den dekker hele langpannen. Bruk fingrene til å lage groper i deigen.
  • Hell forsiktig litt olivenolje over deigen. Strø salt, oliven og soltørkede tomater på toppen.
  • Dekk langpannen med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Stek på midterste rille i ovnen ved 225° i 15–20 min. Avkjøl i pannen på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer