Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 byggblomst
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 byggblomst

Byggblomst

Byggblomst er lekre små rundstykker av byggmel, hvetemel, valmuefrø og sesamfrø bakt sammen så de ligner en blomst. Ypperlig å gi bort i gave eller servere til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen vann og byggmel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen og la stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, smuldre i gjæren og rør godt sammen. Ha olje, mel, salt og honning i en bolle, og tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i åtte like store emner. Trill hvert emne til en bolle, og legg dem i en smurt springform. Pensle med vann, og strø over sesamfrø og valmuefrø.
  • Dekk formen med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca 35 minutter.
  • Stek byggblomstene midt i ovnen ved 200°C° i 15 – 20 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
5 stemmer