Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Byggbrød

Byggbrød er saftig og rustikt brød av byggmel, hvetemel og sirup. Bygg smaker ekstra godt, og gir et svært holdbart brød som passer til lunsj og i matpakke.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Rør 3 dl vann, olje og sirup inn i bløtleggingen. Byggmelet trekker til seg mye av vannet når det får stå, men hold igjen 1 dl av vannet i hoveddeigen og spe heller inn litt etter litt på slutten av eltetiden. Tilsett mel, tørrgjær og salt og elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
  • Pensle formene godt og dryss med byggmel. Arbeid deigen sammen og del den i tre like store emner. Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver. La brødene heve lunt og tildekket til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Stek brødene på nederste rille på 220 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
    Brød hevet i kurv hvelves forsiktig over på et stekebrett dekket med bakepapir.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer